Organisatie

Stichting Roots and Wings 

Stichting Roots and Wings is opgericht om het Wereldfestival te organiseren. Het bestuur van de stichting Roots and Wings bestaat uit Monique Hekman-Van der Toom, Khadija El Hour-Houssni en Ingrid Baars. Monique is mede eigenaar van Mr Beam Production, een design en productie studio, gespecialiseerd in grote digitale kunst installaties en AV producties bij o.a. evenementen en concerten. Monique heeft ook veel productie ervaring opgedaan bij diverse film- en televisie producties. Khadija, geboren in Marokko, heeft ervaring met de organisatie van feesten en evenementen en wil met de organisatie van het multiculturele Wereldfestival laten zien hoe divers Diemen is. Ingrid is werkzaam bij gemeente Amsterdam en bij OnPoint Dancelab.

De stichting heeft als doel het bijeenbrengen van verschillende culturen binnen de samenleving en het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid tussen de verschillende culturen, door middel van het organiseren van evenementen en culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

OnPoint Dancelab

Anthony Pinas, geboren in Suriname, is professioneel danser, choreograaf, dansdocent, directeur/eigenaar van OnPoint, BYD Music, directeur van Stichting Build Your Dream en hij runt samen met Ingrid Baars de dansstudio OnPoint Dancelab in Diemen (zie www.onpointdancelab.nl). OnPoint Dancelab helpt ook mee in de organisatie van het Wereldfestival en maakt zich sterk voor talentontwikkeling van jonge dansers en zangers en rappers en is verantwoordelijk voor de programmering van het festival.

Deze twee organisaties doen dit echter niet alleen. Zo helpt Valesca Santokhi, verpleegkundige bij het Leger des Heils en initiatiefnemer van de MiniZomerSpelen in Diemen, Ania Zakrzewska, geboren in Polen en wetenschapper en Shai-D Le Couvreur, dansdocente bij OnPoint Dancelab en studente Event Management, ook mee.