Organisatie

Stichting Roots and Wings 

Stichting Roots and Wings is opgericht om het wereldfestival te organiseren. Het bestuur van de stichting Roots and Wings bestaat uit Ruth Nahumury-van de Poll (voorzitter), Khadija El Hour-Houssni (vice-voorzitter) en Ingrid Baars (secretaris), alledrie woonachtig in Diemen. Ruth is oprichter en eigenaar van No Labels Inc. (www.nolabelsinc.com). No Labels begeleidt teams en organisaties in het samenwerken met een diversiteit aan mensen ten gunste van een inclusieve werkomgeving. Khadija, geboren in Marokko, heeft ervaring met de organisatie van feesten en evenementen en wil met de organisatie van het multiculturele Wereldfestival laten zien hoe divers Diemen is. Ingrid is werkzaam bij Duo+ en bij OnPoint Dancelab en is ook bestuurslid van de Stichting Build Your Dream.

De stichting heeft als doel het bijeenbrengen van verschillende culturen binnen de samenleving en het bevorderen van de onderlinge saamhorigheid tussen de verschillende culturen, door middel van het organiseren van evenementen en culturele activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

OnPoint Dancelab

Anthony Pinas, geboren in Suriname, is professioneel danser, choreograaf, dansdocent, directeur/eigenaar van OnPoint, directeur van Stichting Build Your Dream en hij runt samen met Ingrid Baars de dansstudio OnPoint Dancelab in Diemen (zie www.onpointdancelab.nl). OnPoint Dancelab helpt ook mee in de organisatie van het Wereldfestival en maakt zich sterk voor talentontwikkeling van jonge dansers en zangers en rappers en is verantwoordelijk voor de programmering van het festival.

Deze twee organisaties doen dit echter niet alleen. Zo helpt Valesca Santokhi, verpleegkundige bij het Leger des Heils en initiatiefnemer van de MiniZomerSpelen in Diemen en Ania Zakrzewska, geboren in Polen en wetenschapper, ook mee.

Op de foto van links naar rechts: Ingrid, Ruth, Anthony en Khadija.