Line Up

Jayh Jawson

Verleiding is het sleutelwoord bij Jayh. De Amsterdamse zanger combineert R&B en hiphop met een liefde voor Zouk. In welke richting zijn muziek ook beweegt, en met welk ander groot talent hij ook samenwerkt (Broederliefde, Dio, Kleine Viezerik), altijd is Jayh herkenbaar als de grote verleider, met teksten over liefde en lust en gezongen met die uit duizenden herkenbare en soepele stem. Kom je meezingen met zijn grote hits zoals Mijn Baby (Zouk) en Volgende Stap? Het optreden van Jayh staat gepland om 19.30 u!

Amartey

De van Ghanese afkomst zanger/performer & entertainer Amartey kan gezien worden als de fakkeldrager van de Afro Pop sound in Nederland. Opgegroeid in de Bijlmer is Amartey al op jonge leeftijd muziek gaan maken. Amartey heeft een liefde voor Afro Pop, R&B, Reggae & Hiphop en probeert dat op zijn manier te mixen in de steeds populair wordende Afro sound. Behalve zijn eigen sound proberen neer te zetten is Amartey ook een ras performer die geniet van het live optreden. Hij weet zijn publiek altijd mee te nemen met zijn positieve en energieke shows! Kom genieten van zijn optreden. Amartey staat gepland om 18.45 u!

The Blockparty

The Blockparty is een formatie, bestaande uit 2 artiesten, een DJ en een MC. DJ Mad Max draait al enkele jaren in meerdere clubs en hij heeft op verschillende festivals gestaan, zoals Dutch Valley. Samen met MC Gilly vormt hij The Blockparty. Naast dat MC Gilly tot de top behoort van de MC's in Nederland, is hij vaak het brein achter de tracks van The Blockparty, die veelal EDM gerelateerde tracks uitbrengen. Ondanks dat The Blockparty weinig tracks op hun naam hebben staan, hebben al meerdere tracks de gouden en platina status behaald. Eind 2018 kwam in samenwerking met producer Esko de track 'Huts' uit, die binnen 18 dagen goud was gegaan (6 miljoen streams)! The Blockparty komt om 20.00 u het Wereldfestival afsluiten!

Yes-R

Rapper, entertainer, presentator, acteur: Yes-R is een veelzijdig persoon! Hij begon al op 16-jarige leeftijd met rappen. Bij het grote publiek werd hij in 2005 bekend toen hij samen met Ali B het nummer 'Leipe Mocro Flavour' uitbracht. Maar we kennen Yes-R natuurlijk ook van hits als Rampeneren, Hey Schatje, Uit Elkaar, Onbereikbaar, Me Boy en Diep In De Nacht. In maart 2020 kwam de langverwachte EP De Belofte uit. De single die werd uitgebracht ter ondersteuning van de release was Galini, op de track zijn ook zijn neefje Oualid en Clandestino te horen. Begin 2021 was Yes-R in de Ziggo Home voor een show met de band Jambassadors en veel gastartiesten. De show werd uitgezonden door Ziggo. Het jaar 2022 startte Yes-R muzikaal in de zomer met de single Niemand, welke een featuring is met zangeres Jessey Fields.

Dansgroepen OnPoint Dancelab

OnPoint Dancelab is dé urban dansschool in Diemen en Amsterdam IJburg en een thuis voor danstalent. De dansschool is een ontmoetingsplek voor alle dansliefhebbers uit Diemen, Amsterdam en omgeving! De lessen variëren van hiphop, streetdance, afro tot mini dance. Daarnaast biedt OnPoint Dancelab ook personal (dans) training aan! De topdocenten die bekend zijn in de danswereld, inspireren en dagen de dansers uit. Daarnaast vindt het team van OnPoint Dancelab het belangrijk dat de dansers van de lessen genieten... dus FUN hebben tijdens het dansen! Dansen is voor iedereen, voor elke leeftijd en voor elk niveau. De bewegingen en de muziek inspireren en de danslessen geven energie. Tijdens de lessen is iedereen gelijk, respect hebben voor een elkaar is een belangrijke factor binnen de dansschool. Tijdens het Wereldfestival zullen de groepen van Anthony, Magaly, Shai-D en Aron hun danskunsten laten zien! Kom de kids supporten om 17.45 u!

Anthony & Friends

Naast dat Anthony Pinas zijn eigen dansschool OnPoint Dancelab in Diemen en Amsterdam IJburg heeft, heeft hij ook een muziekstudio in Diemen, produceert hij muziek (onder zijn producernaam Apimadeit) en begeleidt hij jonge talentvolle artiesten. Anthony produceert voornamelijk hiphop, rap en R&B muziek en soms ook kinderliedjes, zoals het Sinterklaasliedje Klik Klik Klak die de OnPoint kids voor Sinterklaas hebben mogen zingen tijdens het jeugdjournaal in 2021. Bij Anthony & Friends zijn artiesten te zien en te horen waar Anthony de muziek van geproduceerd heeft. Anthony & Friends staan 19.15 u op het programma!

Accion Con Clave

De band Accion Con Clave is in 2013 opgericht. De muzikanten kenden elkaar reeds uit de Nederlandse latin wereld. Initiatiefnemer en bandleider Frank Dijkstra heeft na zijn conservatoriumopleiding 13 jaar in Zuid Amerika gewoond en gewerkt als pianist en arrangeur. Hij heeft tot nu het meeste repertoire ingebracht en richting gegeven aan de band. De arrangementen zijn samen ontwikkeld en een aangepast voor en door de bandleden. De meeste bandleden hebben al bekendheid in de Nederlandse latin wereld en ook buiten de grenzen. De samenstelling van culturen afkomstig uit Nederland, Nederlandse Antillen, Colombia en Venezuela komt ook naar voren in het repertoire. Rudy Varela is de lead zanger met Colombiaanse en Antilliaanse roots en Viona Plaza is de lead zangeres, geboren in de Dominicaanse Republiek. Accion Con Clave speelt naast salsa en Son uit Puerto Rico en Cuba ook anders getinte Zuid-Amerikaanse muziek, zoals merengue, bachata en timba. Kom dansen op hun zwoele en swingende nummers. Accion Con Clave staat om 16.15 u op het programma.

Vivendi

Miguel & Rianne ontmoetten elkaar in het voorjaar van 2014 in de Amsterdamse salsadansscene. Ze werden voorgesteld door een wederzijdse vriend. Ze merkten meteen dat ze dezelfde visie hebben op dans in het algemeen en op het choreograferen van shows, dus gingen ze naar de dansstudio en begonnen met het maken van hun eerste show. Miguel & Rianne staan bekend om de verschillende stijlen die ze in hun shows implementeren via hun culturele en persoonlijke achtergronden. Daarnaast staan ze ook bekend om hun verschillende choreo's, muzikaliteit, uitstraling en speelsheid. Vivendi Dance Collective was opgericht in januari 2017 en in juni 2017 begonnen ze hun eerste lessen te geven in Amsterdam Zuidoost. Ze hechten veel waarde aan persoonlijkheid en individualiteit en dit speelt altijd een grote rol in hun lessen, workshops en optredens. Kom gezellig je heupen losgooien bij de salsa workshop van Miguel & Rianne! De workshop staat om 15.45 u op het programma.

Jah Reflection

Jah Reflection is een reggae band uit Rotterdam. De vaste leden van de band zijn Agiana, Gene Rae, Wabi Sabi, Pamoja en Nygan die samen een grote familie vormen. Als opkomende act, zijn ze geen vreemde in de reggae scene in Nederland, met verschillende optredens op podia in Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Arnhem. De band begon in 2015 met één gezamenlijk doel, namelijk een positieve stempel drukken op de wereld door muziek. De band maakt zich sterk voor aandacht voor sociale ongelijkheid, armoede, de struggle voor vrede en de strijd voor gelijkheid en rechtvaardigheid. Reggae muziek is een van de meest aansprekende genres om deze problemen aan te kaarten, maar de band houdt er van om dit iconische genre te mixen met rock, jazz en afro ritmes. Deze mix geeft Jah Reflection een unieke sound. Recentelijk krijgen ze steeds meer aandacht in de reggae community en daarbuiten. In 2019 wonnen ze the Park Pop People Stage Award en speelden daardoor als support act bij een van de grootste popfestivals in Nederland. Later dat jaar speelden ze bij het grootste reggae festival in Nederland, Reggae Lake, naast internationale reggae acts als Alpha Blondy, Ziggy Marley, Etana en Jah Cure. In 2020 kwam hun tweede single Dya Dya Uma uit. Dit lied is deel van een internationaal riddim project met bekende Nederlandse en Surinaamse artiesten als Kenny B en Damaru. In 2021 startten zij de Osso Session series vanwege de corona maatregelen. Binnen dit concept brachten zij de singles Underdog, Don't Give Up, Illusion en Unconditional Love uit. Met Underdog haalden zij meer dan 14.000 views. Kom om 14.15 u genieten van Jah Reflection!              

Zoe Citron & Johnny Biner

Zoe Citron is een upcoming artieste. Ze studeert momenteel jazz aan het conservatorium van Amsterdam en verdiept zich daarnaast in hiphop (freestyle dans). Naast hiphop en jazz is Zoe's stijl geïnspireerd door neo-soul. Ze speelt met Johnny Biner, een gitarist die ook op het conservatorium studeert. Hiernaast zit Johnny in de upcoming band Radiohop die ook vele elementen van hiphop, jazz en soul combineert! Zoe heeft al twee keer eerder op het podium van het Wereldfestival gestaan, in 2019 samen met Rose en Heavenly in de formatie 22xLoud. Burgemeester Erik Boog is een groot fan van Zoe! Het samenspel van Zoe & Johnny staat om 13.15 u op het programma!

Show Your Talent

In het Show Your Talent blok bestormen jonge talenten het podium! De 11-jarige Eden komt Titanium van Sia zingen. Talenten van scout Denissio Naomi (zangeres), Dice (rapper), Classic Jean (pianist), Plamedi (drummer), Floris (muzikant) en Liselot (violiste) komen met een gezamenlijke act! Het Show Your Talent blok staat om 12.30 uur op het programma. Kom deze beloftes voor de toekomst supporten!