Achtergrond

Zondag 16 juli 2023 organiseren stichting Roots and Wings en OnPoint Dancelab in samenwerking met Daarom Diemen voor de vijfde keer het Wereldfestival op het Van Markenplantsoen in Diemen.

Met de organisatie van dit kleurrijke popfestival komen de Stichting Roots and Wings en OnPoint Dancelab tegemoet aan een vraag vanuit veel inwoners uit Diemen. Na een onderzoek van citymarketing in 2017 bleek dat men graag, naast de Nederlandse cultuur, meerdere culturen en nationaliteiten vertegenwoordigd wil zien in een (nieuw) evenement in Diemen.

Bestuursleden van de stichting Roots and Wings zijn Monique Hekman-van der Toom, Khadija El Hour-Houssni en Ingrid Baars. Anthony Pinas, namens OnPoint Dancelab, en Valesca Santokhi, Ania Zakrzewska en Shai-D Le Couvreur maken ook deel uit van het projectteam. De organisatie wil elk jaar een feestelijk en swingend evenement in Diemen organiseren, dat recht doet aan de multiculturele samenstelling van de bevolking in Diemen en in Noord-Holland. Met het festival vieren we de diversiteit en bevorderen we de saamhorigheid.

Het popfestival biedt een gevarieerd programma op het gebied van muziek, zang en dans, waaronder ook een speciaal talentenblok, waar jong talent uit Noord-Holland het podium krijgt! Dit jaar willen we het Wereldfestival nog groter maken met meer optredens van bekende artiesten.

Bij de wereldmarkt kunnen culinaire hapjes en drankjes genuttigd worden en kan men shoppen voor fair trade en handgemaakte producten en diensten vanuit alle windstreken. Dit jaar start het Wereldfestival om 12.00 uur met een straatvoetbaltoernooi, om 14.00 uur is de feestelijke opening door burgemeester Boog en het festival eindigt om 21.00 uur.