Achtergrond

Zondag 7 juli 2019 organiseren stichting Roots and Wings en OnPoint Dancelab in samenwerking met Daarom Diemen voor de derde keer het Wereldfestival op het Van Markenplantsoen in Diemen.

Met de organisatie van dit kleurrijke popfestival komen de Stichting Roots and Wings en OnPoint Dancelab tegemoet aan een vraag vanuit veel inwoners uit Diemen. Na een onderzoek van citymarketing in 2017 bleek dat men graag, naast de Nederlandse cultuur, meerdere culturen en nationaliteiten vertegenwoordigd wil zien in een (nieuw) evenement in Diemen.

In Nederland is gemiddeld 22% van de inwoners allochtoon. In Diemen ligt dat percentage op 42%. In Nederland zijn de meeste allochtone inwoners afkomstig uit Marokko (10,4%), (voormalig) Nederlandse Antillen en Aruba (4,1%), Suriname (9,5%) en Turkije (10,8%). Van de allochtone inwoners in Diemen is de groep uit Suriname het grootst (20,9%), daarna volgt Marokko (7,7%), Turkije (6,6%), Indonesië (6,5%) en (voormalig) Nederlandse Antillen en Aruba (5,2%) (bron: CBS StatLine 18 maart 2017).

Bestuursleden van de stichting Roots and Wings zijn Ruth Nahumury-van de Poll, Khadija El Hour-Houssni en Ingrid Baars. Anthony Pinas, namens OnPoint Dancelab, en Valesca Santokhi maken ook deel uit van het projectteam. De organisatie wil elk jaar een feestelijk en swingend evenement in Diemen organiseren, dat recht doet aan de multiculturele samenstelling van de bevolking in Diemen. Met het festival vieren we de diversiteit en bevorderen we de saamhorigheid.

Het popfestival biedt een gevarieerd programma op het gebied van muziek, zang en dans, waaronder ook een speciaal talentenblok, waar jong talent uit Diemen en omgeving het podium krijgt! Het complete programma is terug te vinden bij Time table.

Bij de wereldmarkt kunnen culinaire hapjes en drankjes genuttigd worden en kan men shoppen voor fair trade en handgemaakte producten en diensten vanuit alle windstreken. De feestelijke start is om 12.00 uur met een voetbaltoernooi voor de jeugd en het festival eindigt om 21.00 uur.